Sunday, January 11, 2015

2014

2014 var et rart år, et tøft år. Første halvdel av året hadde jeg hjertesorg og andre halvdel av året hadde jeg hjernerystelse, og midt i alt sammen hadde jeg en langvarig utmattelse. Hjernerystelsen hindret meg i å gjøre nesten alt jeg er glad i - være med venner, tegne, skrive, lese bøker, høre musikk, trene, drikke kaffe, chille på nettet, se filmer, til og med å sove godt om natta (jeg er så takknemlig for at man fortsatt kan drikke kakao med hjernerystelse). Det ga meg mye angst, åpnet for gamle og nye redsler, og det varte så lenge, ja, det er fortsatt noen måneder igjen til jeg er helt frisk.

Men det var jo også en masse gode ting! Så her vil jeg gjerne skrive litt om hvilke ting jeg på tross av dette fikk til i 2014.

Jeg fikk støtte fra Kulturrådet til å lage en tegneserieroman. Hurra!Jeg fullførte andreåret på Serieskolan! Tenk, jeg kommer sansynligvis aldri til å gå på skole igjen, det er jo helt rart å tenke på.


Jeg skrev og utga boksingelen Dyr, sortert etter alder, på Flamme Forlag.Jeg var med i tegneserieantologien SMUSS, og ble invitert til en paneldebatt om den på Oslo Comics Expo.Jeg ble med i redaksjonen som startet Empirix.Jeg fikk illustrere omslaget til Nils-Øivind Haagensens utrolig fine og triste diktsamling Spredning.I tillegg lagde jeg en tegneserie til Kulkælderens antologi nummer 3, og Bokvennens tegneserienummer, var med i utstillingen Lige i skabet på Svends bibliotek og Ud af skabet på Nigaagaard Malerisamling, boka mi kom i pocketutgave, og sist, men ikke minst, rettighetene ble solgt til Danmark og den holder på å bli oversatt. Tenk det.
Alt dette er jo helt fantastisk, og jeg er både stolt og glad. Og viktigst: jeg husker 2014 for alle de gode vennene mine som holder meg på beina, holder meg i live. <3 Størst takk til dem.

2 comments:

  1. Så mange bra ting som skjedde i 2014. Du ruler, til tross for hjertesmerte og hjernerystelse! <3

    ReplyDelete